Endelig har jeg tatt fatt i pennen, eller tastaturet..

Velkommen.. Velkommen til hverdagen min som Au Pair her i West Palm BeachJeg hadde lyst til å ta et fri år fra studier og arbeid hjemme i Trondheim og la drømmen bli virkelighet. Det å oppleve og lære et annet land, lære å ta vare på meg selv , stå på egne ben, møte mye og nye mennesker fra en mengde ulike kulturer, og ikke minst mestre språket. Så satt jeg å søkte på mye forskjellig, og plutselig kom Au Pair opp. Det passet meg perfekt tenkte jeg. Det var vel ingen som hadde tru på at jeg kom til å dra, når jeg sa det Januar 2009. Men, jeg søkte igjennom et byrå (http://www.sts-education.no/norway/), gikk gjennom en del papirer, var på intervju i Trondheim, ble godkjent, var i oslo å søkte om visum, fikk vertsfamile, gikk å ventet, var i New York på forberedelseskurs, vips så satt jeg i West Palm Beach, Florida.

I skrivende stund har jeg vært her i en måned. Det har tatt litt tid å tilvenne seg familien, jobben, og klimaet. Had mye rare tanker den første tiden, mye inntrykk, informasjon, engelsk, barn, varme, mennesker og gjøremål. But, merker det går bare bedre og bedre. Har blitt veldig godt kjent med familien, området, jobben og klimaet. Så nå flyter ting fakitsk.


Ofte stillte spørsmål:


Hvordan var det i NY?
Hva skal man si, New York MÅ oppleves, og derfor skal jeg tilbake ditt en (flere) ganger i løpet av dette året. Jeg må tilbake å se og oppleve mere. For en by. Den kan faktisk ikke beskrives, den følelsen jeg hadde da jeg gikk av bussen på times square. Den har jeg aldri had før. Fikk uheldigvis ikke shoppa(bare en I ♥ NY T-shirt off course) eller være i byen så mye, for vi hadde så mye "skole". Det ble hektisk, interessant, mye informasjon og lite søvn. Var 220 Au Pairer der fra 28 forskjellige land. Spennende :)


Hvordan var første møte med familien?

Dagen jeg hadde ventet på i 6 mnd, finally ! Dagen jeg hadde tusen rare følelser i kroppen, dagen jeg skulle møte vertsfamilien som jeg skal bo med i et år. Jeg gikk av flyet, der sto det en smilende familie på 5 mot meg med blomster og den eldste jenten løp mot meg og ga meg en god klem. Det var utrolig koselig, ble lettet og glad. Vi kjørte hjem og praten gikk som bare det. Kom hjem til det nydelige huset, de fulgte meg inn på rommet mitt, der det lå en kurv med små gaver. Så ville barnene vise meg rommet sitt og spurte meg om tusen spørsmål. Det var ganske sent, og jeg var sliten. Så vi la oss tidlig og dagen etter gikk kjempe bra.


Hvordan er foreldrene/barna?
Foreldrene er veldig snill, forskjell og lett å komunisere med nå som jeg har blitt kjent med dem. Det flyter veldig bra nå. Kathleen har alltid noe i ilden og stresser med noe. Far er ganske "chill", surfer litt, golfer litt, men jobber veldig mye som kiropraktor og han spør veldig mye om politikk, og akkurat på det emne har jeg ikke så mye å stille opp med gitt. 
Sailor Kate (7) er veldig drømmende, god, hører etter, perfeksjonist og elsker prosjekter. Harrison (4) er to personer, han kan være en skikkelig bølle, men han kan også være den glad/god gutten som sier så utrolig mye fint og har den herlige latteren. Eliza (2) ser veldig opp til sin bror, så om han er glad er hun glad, om han har en dårlig dag, har hun en dårlig dag. Hun er veldig flink til å hjelpe til.
Det er oppturer og nedturer med de, men jeg kan virkelig ikke klage. De går alltid i badekaret når jeg sier det, legger seg når jeg sier de skal det, spiser og gjør lekser. Det blir spennende å følge de videre i år 2010.


Hvordan ser timeplanen ut?

Et eksempel på en ukeJobber maks 45 timer i uka. Ikke mer en 10 timer om dagen. Har krav på 1 1/2 dag fri hver uke og ei hel helg i mnd.


Beskriv en typisk dag:
06 00 Står opp, ordner med, spiser.
07 00 Lager frokost til barna, mens de spiser lager jeg lunsj pakken, finner fram "dagens outfit", ordner sengene, steller barna og setter de på trappa. (Far, mor eller naboen kjører de til skolen).
0830 Vasker barnas klær og legger fram evt.dagens treningsklær.
0900-1600 FRI (Trener, kjører, shopper, stranda og slapper av).
16 00 Skifter om og kjører feks. Sailor Kate på ballet, sitter der en time, kjører hjem, lager middag til alle tre, hjelper Sailor Kate med leksene, alle tre barna i badekaret, tar på de rene pysjamaser og leser til de i senga.
20 00 Vips så var dagen ferdig.


Hvordan er huset?


Nydelig hus, med basseng, 5 soverom, 5 bad, 3 stuer, walk-in closet til alle rommene, nydelig bakhage ned mot innsjøen, god karma og ikke minst hjerterom ♥


Bor du langt fra stranda/får du tid til soling/hvor mange grader er det?
Skal nok få tid til soling i løpet av året, men det har vært dårlig med det hittil. Har prioritert å blitt kjent med familien og området. Det tar 7 min å kjøre til stranda, men har jo også basseng i hagen.
Det har hvert helt fra 60 F - 90 F, som er 16 C - 32 C. Og det er vinter enda, hehe :) Men det er veldig artig når det er rundt 20 grader å barna har på seg bobblejakke, votter og lue når de drar på skolen og alle klager på hvor kaldt der er.Har du begynt på skole?

Jeg har ikke begynt på skole enda, har søkt på flere kurs. (massasje, stylist, make up, spansk, kok, div.) Så det blir vel i løpet av mars. Gleder meg til det, til å komme meg enda mere ut og bli kjent med flere. Skolen (Palm Beach Atlantic) ligger 10 min unna.


Tjener du noe?

Jeg tjener ca 2000 i uka, gratis tlf, mat, bensin, arbeidsklær, ferier, også har jeg fått creditt kort får å bruke på meg og barna når vi finner på ting sammen.


Har du fått deg venner?


Jeg ble kjent med en del i New York, men de jeg ble best kjent med var Suzanne(Sør Afrika), Paulina(Frankrike), Jessica og Gry(Sverige).
Sist helg var jeg i Daytona Beach å besøkte Petter, der jeg ble kjent med en del nordmenn.


Kjører du alene? 
Nå kjører jeg alene, og det er ganske så utfordrende. Men gøy, gøy å kjøre automat. Jeg har bil disponibel for det meste, så det er jo bra. Om jeg er kjent, åh nei, ikke enda. Men det virker som Kathleen tror jeg vet hvor alt er da, "Just take 95 S to Okeechobee, then Left to Dixie Hwy, Right, than you see Sailor Kate school, so take a L on Palm Beach L and you see the building were Sailor Kate's Violin is".
Akkurat ja! Så prøvde jeg det da, kjørte meg vil for først gang i dag. Men største jenta tok det med et smil å sa at det var et "adventure" å kjøre med meg, for vi visste aldri hvor vi endte hen.


Har du shoppa?
Første inntrykket mitt av West Palm Beach shopping var Hawaii klær og "kjerring" klær. Men nå har jeg sett og lest en del, og har funnet butikkene mine og kjøpesenteret som er bare 10 min.unna.
De har butikker som Victoria Secret, Forever 21, Gap, Nine West, Old Navy, Zara, Marcy's, bloomingdale's, saphora og Banana Republic. Det er tre store kjøpesenter her; City Place, Palm Beach Gardens og The Wellington.
Jeg har bare handlet småting enda, men det lukter stor shopping nå. 

Etter å ha vært her en måned, så føles det ut som jeg har vært her så utrolig lenge og det har gått veldig tregt. For det har skjedd så mye, jeg har svelget så mye informasjon og lært mye. Har allerede fått et godt innblikk i hverdagen.
Engelsken går bare bedre og bedre, får alltid til å forklare meg, og hvis det er noe jeg ikke vet, mommler jeg det bare på norsk.
Det er en velstående familie jeg har komme til, de har hus her og der, vaskedame to til tre ganger i uka, medlem av beach club (den var utrolig fin, store basseng og mange tennisbaner), alle barna går på privat skole(med skoleuniform), spiser bare organisk mat, salat og kylling.

Har begynt å utforske en del alene, for å komme meg ut av huset når jeg er ferdig på jobb. Det var vanskelig i starten å skille mellom arbeid og fritid når man bor hos ?arbeidsgiveren?. Det er godt å komme seg litt ute, for tre barn kan føles ut som 20 noen ganger. Nå får jeg se barna på en annen side en hva jeg gjorde når jeg jobbet i barnehagen, nå ser jeg hvordan de er når de står opp og er trøtte, og når de kommer hjem fra barnehage/skole å er sliten etter en lang dag. Og skjønner plutselig hvorfor foreldre kom så tidlig med de og hentet de så seint i barnehagen. Hehe, neida.. :)

Er også med å finner på ting med familien, Faren, Harrison og jeg var på sykkeltur og plukket appelsiner og kokosnøtter her om dagen, syklet forbi de syke husene og bilene. Også var vi i Everglades på airboat tur å så alligatorer. Det var spennende.

Jeg trives bare bedre og bedre, har kommet meg til rette nå. Og kan ikke si at jeg angrer, selv hvor mye jeg savner Trondheim og de menneskene jeg er glad i ♥ 

I fjor når jeg ville reise tenkte jeg at jeg ville dra alene, være litt for meg selv, men har allerede funnet ut at jeg er ikke laget for å være alene. Jeg er ei jente som er veldig knyttet til de menneskene rundt meg, og det å oppleve ting med dem man er glad i, er viktig for meg. En stor grunn for at jeg startet denne bloggen, er for at jeg skal føle at dere er med meg ♥


XOXO 

4 kommentarer

Stine

13.feb.2010 kl.10:52

Så utrolig gøy og spennende å lese kjære Mari!:)

Denne bloggen skal jeg følge med på!

Kos deg masse, og ta vare på deg selv <3

Stor klem fra Stine (pluggen) ;)

Randi Sletbak

13.feb.2010 kl.11:48

Heia, Mari:-)

Så artig å lese bloggen din! Synes du er modig og flink som har kastet deg ut i dette eventyret. Det kommer til å bli en opplevelse for livet, og for en kontaktflate du etterhvert kommer til å opparbeide deg. Det kan komme godt med senere:)

I Trondheim kan vi ikke akkurat skryte av sol og sommer, men det merkes at sola har snudd og at det går mot varmere tider også her. Akkurat nå snør det, men det er mildt, så det er bare å kle på seg og ta en tur ut.

Kommer til å følge med deg her inne, kjempeartig å lese og se. Blir nesten som en liten sydentur:-) Ha det godt så lenge,,,vi høres:) Klæm fra mæ:-))

Live

13.feb.2010 kl.13:17

Hei Mari:)

Veldig artig å lese hvordan du har det og hvordan det er å være au-pair! Veldig missunnelig. Her i Danmark er det heller ikke akkurat plussgrader, og det ser ut som du har kommet til et paradis.

Ta vare på deg selv!

Stor klem Live

Mammsen din.

15.feb.2010 kl.23:14

Kjemmpe flott blogg pia mi,den her skal jeg følge med på.Så godt å hør at du har det bra vet du.Stolt av dæ.Æ e vel en av dem som ikke trodde du kom til å gjør det her,men en av dem som vet at du kansje trengte det.Savne dæ og e velldig glad i dæ.STOOOR KLEM.

Skriv en ny kommentar

Bella

Bella

22, Trondheim

Velkommen til min blogg! Jeg er Au Pair i West Palm Beach, Florida. Blogger om hverdagen, og mere vet jeg ikke enda. Så... Det må vel være spennende å følge med :) Enjoy :)

Kategorier

Arkiv

hits